Help het milieu een handje en bespaar jaarlijks 260 euro

Automatic Light System (ALS®)

Realiseert u zich dat gedurende de hele dag de verlichting brandt, terwijl de lift nog geen 5% van deze tijd wordt gebruikt?

Onnodig stroomverbruik is een belasting voor het milieu en voor uw portemonnee. ALS® schakelt uw verlichting uit wanneer de lift niet wordt gebruikt met als gevolg: 95% lager stroomverbruik.

Wanneer u ALS® combineert met LED-verlichting heeft u de eerste jaarlijkse besparing van 260 euro op uw elektriciteitsrekening al te pakken. Als u een onderhoudscontract met ons afsluit maakt u kans op dit systeem en krijgt het van ons cadeau.

Hoe werkt ALS® ?

ALS® bestaat uit een regelunit en drie bewegingsmelders. Sensoren op het kooidak herkennen niet alleen beweging in de cabine maar ook bewegingen van de liftdeuren. Zodra een deur beweegt zal de cabineverlichting gaan branden en deze blijft branden zolang er beweging in de cabine wordt gedetecteerd.

Besparing

In liften zonder detectiesysteem brandt de cabineverlichting 24 uur per dag, terwijl de gemiddelde lift in totaal slechts 1 uur per dag (bij 120 bewegingen) in gebruik is. De overige 23 uur had de verlichting gewoon uitgeschakeld kunnen zijn. Wanneer u ALS® combineert met LED verlichting kunt u de volgende besparing realiseren:

 

TL zonder ALS®

LED met ALS®

Aantal

3

4

Soort

36W TL

5W LED

Starter/ballast

10W p .st

Brandduur

24 uur per dag

1 uur per dag

1 kW/h

€ 0,22

€ 0,22

Levensduur

5.000 u

40.000 u

Kosten/jaar

€266

€1,60

 

Energiebesparing per jaar

€264,40

Nieuws en hoogtepunten