Liftmodernisering

Liftmodernisering‎

Liftmodernisering kan een complexe uitdaging zijn. In deze blog leggen wij u uit wat een moderniseren inhoudt, en hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Wat houdt een liftmodernisering in?

Bij het moderniseren van een lift worden de bestaande liftonderdelen geüpgraded, vervangen om te voldoen aan de huidige eisen. Het doel van de modernisering is om de efficiëntie, betrouwbaarheid, veiligheid en het comfort van de lift te verbeteren, en tegelijkertijd de levensduur van het de liftinstallatie te verlengen.

‎Welke onderdelen kunnen er aangepakt worden tijdens een liftmodernisering?

Bij het moderniseren kunnen verschillende componenten geüpgraded of vervangen worden, bijvoorbeeld:

  • De motor
  • De besturing‎
  • De frequentieregelaar
  • De deuraandrijvingen
  • Deurrenovatie / deurrevisie
  • De drukknoppentableau ’s
  • De schachtverlichting‎

Hogere energie-efficiëntie

Bij het moderniseren van de lift worden er nieuwe systemen gebruikt. De nieuwere liftonderdelen vervangen de oude onderdelen welke minder zuinig zijn. Dit zorgt ervoor dat dat de lift minder energie nodig heeft voor de rit en wordt dan ook energiezuiniger. ‎‎

Hogere veiligheid

Zo’n 50 jaar geleden was het nog niet verplicht om een gordel te dragen in de auto. Inmiddels is de gordel niet weg te denken uit de auto en je krijgt een boete als je hem tijdens het rijden niet draagt. De veiligheid van de auto is de afgelopen jaren sterk verbeterd. ‎

De liftcomponenten zijn de afgelopen jaren ook sterk doorontwikkeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat de componenten en systemen energiezuiniger zijn geworden en dat deze ook veiliger zijn geworden.

‎MJOP

Sinds 2018 moeten VvE’s een minimumbedrag reserveren voor het groot onderhoud. Middels een budgetplan wordt er door de VvE gespaard voor het groot onderhoud. Het is dan ook raadzaam om de lift door uw gebouwbeheerder in het MJOP (Meerjaren Onderhoudsplan) op te laten nemen. Wanneer de VvE geen gebouwbeheerder in de hand heeft genomen, helpen wij u graag verder met een MJOP voor uw liftinstallatie.

Advies

Liftmodernisering is een waardevolle en effectieve investering die de efficiëntie, veiligheid, comfort, toegankelijkheid en de levensduur van de lift optimaliseert.
Wilt u weten hoe Liftonderhoud Nederland van toegevoegde waarde kan zijn voor uw lift of moderniseringsproject?

Maak nu een afspraak via ons contactformulier en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Nieuws en hoogtepunten