Simkaart voor de GSM-module

Nog geen GSM-module voor uw lift?

GSM-module: Vanaf 2003 moet elke personenlift beschikken over een bi-directionele verbinding. Tot voorkort werd de verbinding in de lift tot stand gebracht door een vaste telefoonlijn. Vanaf 2015 is het niet meer verplicht om met deze dure telefoonlijn te werken. Ook heeft KPN aangekondigd te gaan stoppen met de vaste telefonie in Nederland, hierdoor zal de verbinding van uw spreekluisterverbinding komen te vervallen.

In geval van opsluiting in de lift dient de passagier van de lift verbinding te maken met een nood- of storingsdienst. Uit keuringsrapporten van het Liftinstituut blijkt dat veel liften worden afgekeurd omdat de vaste telefoonlijn niet goed werkt en er geen storingsdienst bereikt kan worden bij calamiteiten. Hierdoor kan het zijn dat de lift niet gebruikt mag worden.

 

De GSM-module

Met de GSM-module van Liftonderhoud Nederland bent u altijd bereikbaar in de lift en kunt u altijd bellen vanuit de lift bij calamiteiten. Doordat de GSM-module i.c.m. de LONSIM van Liftonderhoud altijd verbinding maakt met de sterkste telefoonmast in uw omgeving heeft u nooit last van onbereikbaarheid in de lift.

De werking van de GSM-module wordt getest conform de wettelijke norm: NEN EN81.28.
Deze norm zegt dat de verbinding van de spreekluisterverbinding met de meldkamer één keer per 3 dagen getest moet worden om te kunnen garanderen dat er een noodoproep mogelijk is. Zo bent u altijd verzekerd van een werkende verbinding.

Naast een betere verbinding, bespaart u ook op de vaste kosten voor telefonie in de lift en verdient de GSM-module zichzelf al erg snel terug.

 

Wat zijn de verdere voordelen van de module van Liftonderhoud?

 • Geen hoge abonnementskosten
  De GSM module zorgt voor kosten besparing en verdient zich op de korte termijn terug.
 • All-in-service
  Door te kiezen voor onze all-in-service heeft u geen omkijken naar het beheer van de GSM-module.
 • Back-upbatterij met autonomie
  De GSM-modules van Liftonderhoud zijn uitgerust met een back-upbatterij, wat er voor zorgt dat u altijd de storingsdienst kunt bellen bij een stroomstoring.
 • Altijd een werkende verbinding
  De spreek- luisterverbinding wordt conform de EN81-28 (2018) getest. Indien u gebruik maakt van onze GSM-module met abonnement dan zal deze verbinding elke 3 dagen worden getest. 
 • Vrij programmeerbaar
  Doordat Liftonderhoud werkt met vrij programmeerbare producten hoeft u bij het overstappen van onderhoudspartner niet opnieuw te investeren in een GSM module.

 

Wilt u blijven beschikken over een werkende telefoonverbinding vanuit de lift? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op en wij geven u graag een passende oplossing voor uw situatie.

                                                                                                                                                                                       

Nieuws en hoogtepunten