Kosten liftonderhoud

Kosten voor liftonderhoud

Heeft het gebouw een lift? Dan heb je ook te maken met kosten voor liftonderhoud. In Nederland is liftonderhoud wettelijk verplicht. Iedere lift heeft dan ook een verplicht aantal onderhoudsbeurten per jaar. Zo weet u dat uw lift veilig en altijd beschikbaar is. Tevens maakt u de kans op storingen en opsluitingen zo klein mogelijk.

Het onderhoudscontract

Voordat we iets kunnen zeggen over de kosten van liftonderhoud, is het belangrijk om eerst te kijken naar het onderhoudscontract. In de meeste gevallen zijn er meerdere contracten beschikbaar. De meeste fabrikanten bieden standaard 3 soorten contracten aan, namelijk: basis, uitgebreid en all-in.

Bij het basiscontract zijn meestal alleen de onderhoudsbeurten opgenomen en zijn de kosten voor eventuele reparaties niet meegenomen in het contract. Bij het uitgebreide contract is er een bedrag gereserveerd voor onvoorziene reparaties en kosten. Bij het all-in contract zijn zowel de onderhoudsbeurten als de reparatie- en onvoorziene kosten meegenomen in het contract.

Binnen de liftenbranche zien we vaak dat de standaard aangeboden contracten zich niet focussen op de techniek maar op een bepaald beschikbaarheidspercentage. Hierdoor is de lift optimaal beschikbaar, maar zullen hoge reparatiekosten het gevolg zijn.

 

Onderhoudscontract op maat

Het onderhoudscontract op maat. Bij een onderhoudscontract op maat wordt gekeken naar het onderhoud dat past bij uw budget en lift. Door een contract op maat op te stelen kan er beter ingespeeld worden op preventief onderhoud. Hierdoor bespaart u al snel op kosten voor liftonderhoud en zijn onvoorziene kosten in de meeste gevallen, minimaal.

Wanneer wij een onderhoudscontract met u opstellen kijken wij naar de volgende punten:

  • Welk type lift is het?
  • Welk merk lift is het?
  • Wie is de gebruiker van de lift?
  • Hoe vaak wordt de lift gebruikt?
  • Hoe oud is de lift?
  • Waar in het gebouw staat de lift?

 

Aan de hand van deze vragen kan er meer gezegd worden over de kosten van liftonderhoud. Het behoeft geen verdere uitleg dat een lift in een hotel meer onderhoud nodig heeft dan een woonhuislift.

 

De gemiddelde kosten voor liftonderhoud

Liftonderhoud, wat kost dat nu eigenlijk? Als we kijken in de liftenbranche dan zien we vaak dat de kosten van liftonderhoud variëren van €300 tot €2700 per jaar. Uiteindelijk is het lastig om in te schatten wat liftonderhoud echt kost, dit komt doordat de liften en wensen verschillen per klant, locatie en gebouw.

Wilt u weten wat het liftonderhoud kost in uw situatie? Neem dan contact op met een van onze liftadviseurs en wij bespreken met u de wensen en maken voor u een vrijblijvende offerte op maat.

Nieuws en hoogtepunten